Evenementen

Dankwoord Koningspaar 2022

“Wat geis dich murge doan John?” “Veur de ierste keer noa de sjeetwei!” Hoe ging dat gezegde ook alweer? Elk schot is geen eendvogel, maar deze keer was ’t anders. We gingen er toch niet vanuit dat de vogel af ging komen, want als we de voorzitter moesten geloven dan was er al meerdere malen een nieuwe koning geweest. 

“OH NEA! Is dit écht? D’r Johnie is de nuuje keuning!”
 
Het begin van een voor ons bijzonder (sprookjes)verhaal. Maar is dit écht in woorden te beschrijven? 
 
Vanaf het afhalen voor onze receptie, Kirmes in Mergraote, Drie kier um de put (of waren ’t er vier?), het defilé bij het OLS, de bijzondere schuttersfeesten, de jubilarissenviering en zelfs de busreizen waren bijzonder. 
 
Veer zeen greutsj! Op ‘os’ sjötterij! Dat waren we al, maar nu nog meer. We weten nu wat er allemaal bij komt kijken. Van de saluutschoten tot aan de bijzondere muziek. Met deze schutterij voelde het als de ‘hoofdvogel’ schieten. Het heeft ons vele kippenvelmomenten bezorgd.
 
“Hey Johnie!” “Hey keuningin!” Het voelde als een warme deken.
 
Het was een seizoen met een 'zilveren', of beter gezegd gouden randje. Via deze weg willen we iedereen bedanken. De leef luu in ’t durp: het was toch wel spannend zo op die trappen kirmesmoandig. Os leef vrunj, familie en kennissen: wat hebben jullie voor ons klaar gestaan. En tenslotte: ‘os’ sjötterij en aanhang. Wat hebben wij ons vanaf het eerste moment welkom en opgenomen gevoeld. Een bijzonder stukje cultureel erfgoed, waar een vereniging groot in kan zijn.
 
En als je ons nu vraagt: “Wat goat geer murge doon?” Veer goan veur de tweede keer noa de sjeetwei!” En wea wit...
 
Hopelijk zeen ver os doa.
 
Koningspaar 2022
John en Brigitte Huijnen